Melodia Apocalipsei


Ma-ia-hii
Ma-ia-huu
Ma-ia-hoo
Ma-ia-haa

Nu o sa ma lungesc prea mult la vorba, ci ma voi limita sa analizez cele patru versuri, la prima vedere simple, firave si fara vina.

Da, exact, in spatele acestor versuri gingase se ascunde o viziune artistica de proportii, o viziune muzicala despre apocalipsa, dar nu una de genul „Evanghelia are putere” 😆

Apocalipsa

Apocalipsa

 

 

Ei bine, versurile de mai sus au ca argument principal maiasii, adica acei stimabili domni care si-au dat cu presupusul despre anumite schimbari profunde, schimbari care au fost asociate cu o apocalipsa caracterizata de inversarea polilor magnetici, care inevitabil vor produce cutremure si alte fenomene legate de vulcanismul activ, meniu din care fac parte si clasicele tsunami, ploile de foc, uraganele, meteoritii s.a.m.d

Se crede ca acesti domni au fost vizitati si de extraterestrii, deci deducem ca este foarte probabil ca Dan Diaconescu sa isi fi bagat codicica in ea de poveste, ca sa iasa ceva SENZATIONAL doamnelor si domnilor !

Dar sa lasam mascarada (Lasa mascarada limba, cit. Gh. Dinica) si sa revenim la versuri:

 

Versul 1, messengerul.

In acest vers ni se sugereaza in mod evident ca apocalipsa va avea loc pe vremea generatiei messenger, facebook din cauza rasului de cal (hihihi -> Ma-ia-hii)

Devi va sa zica, baietii cu microfonul au avut ei ceva pile si au reusit sa cumpere afacerea cu dimensiunea timpului, ai mers in viitor si au tras concluziile despre rasul de cal.

 

Versul 2, microbistii.

Ni se spune foarte clar ca apocalipsa va avea loc pe vremea futbolului, de aici reiese acel huu de la Ma-ia-huu, vers care joaca rol dublu, caci ne duce din nou cu gandul la messenger ( ia-huu -> Yhaoo)

Daca interpretam din punct de vedere alegoric, putem deduce ca acel huuuuu este adresat lui Gigi Becali.

De ce tocmai lui Gigi ?

Expresia „HUUUU, Gigi pleaca din Ghencea !!!” va este cunoscuta ?!

Ei bine, de aici reiese ca acel „maia huu” este provocat de microbistii care au reusit sa dea spaga mai mare maiasilor, decat Gigi bisericii si ca drept urmare Gigi nu a putut sa cumpere apocalipsa.

Exact, microbistii huliganii striga in cor:

 

Versul 3, Craciunul.

„Ma-ia-hoo”

Rezulta clar ca acel „hoo” nu este nici mai mult, nici mai putin decat onomatopeea asa zisului Mos Craciun „HO HO HO MERRY CHRISTMAS”

 

Versul 4, bataia de joc.

In acest vers, baietii cu microfonul au decis sa ia atitudine si sa se exprime direct, deci fara ocolisuri.

Au decis sa ne rada in nas, tocmai pentru ca ne-am chinuit sa interpretam in fel si chip celelalte 3 versuri.

Deci acest ultim vers este unul clasic, un colos, un gigant, o claritate:

Ma-ia-haa, ha ha ha, adica radem de voi (bai fraierilor)

Va las in compania melodiei.

 

4 gânduri despre „Melodia Apocalipsei

  1. Si totusi … va avea loc un eveniment unic … in istoria recenta, o aliniere intre Terra, Soare si centrul galaxiei care se petrece o data la 26,000 de ani … Cine stie ce se poate intampla …

    • Am scris o postare acum aproape un an despre treaba asta, (dai click pe primele 4 versuri, cele care deschid postarea) Intre timp am mai capatat cateva cunostinte de fizica, dar ideea a ramas aceias. Planetele si stelele au o masa, o proprie forta.g, etc. Nucleul pamantului e facut din nikel si fier, deci atrage… Idem la alte planete. Exemplu: Daca planeta A exercita o forta f asupra planetei B, atunci planeta B va exercita o forta -f asupra planetei A, sau cel putin asa afirma al treilea principiu al dinamicii.(presupunand ca eu am inteles corect acest principiu) dar ce se poate intampla in practica ? E de ajuns sa ne imaginam ca mareele lunare pot inalta lacurile cateva zeci de picioare, iti dai seama ce putere de atractie au mai multe puncte aliniate. La nivel teoric, inversarea polilor poate aparea, eu inca nu m-am avantat in calcule obscure, dar asa la ochiul meu de junior fizic p si junior matematic, pot pretinde ca maine nu va avea loc inversarea de poli a lui peste prajit.

  2. Cata dreptate poti sa ai :)) Si-mi place la nebunie ideea de interpretare pe text pe care ai ales-o
    Si pana si numele trupei O-Zone, ne duce cu gandul la chestii marete din cauza „stratului de ozon” blah blah blah…. Ce mai, astia au format ideea de Apocalipsa pana la urma. Ce mayasi? Ce tablite? Romania, tata :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s