2012 si maya – Apocalipsa


Mayasii… putem spune ca acest popor a existat in adevaratul sens al cuvantului timp de circa 4300 de ani.

Nu stiu daca dupa exterminarile colonizatorilor se mai poate spune ca Mayasii au ramas un popor, dar cu siguranta au fost unul dintre cele mai avansate civilizatii ale omenirii! Aveau cultura,arta,religie si traditii,dar poate cel mai important: Aveau stiinte si matematici !

In timp ce Grecii masurau timpul in raport cu prima olimpiada,Romanii au folosit ca punct de reper data de fundare a Romei, iar crestinii nasterea lui Iisus(sau Isus in functie de religia fiecaruia). Mayasii nu aveau un eveniment atat de colosal/mare/important in baza caruia sa perceapa timpul asa ca s-au bazat pe timpul spatial adica pe stele,planete si galaxii. Probabil asezarea lor geografica si izolarea de restul lumii le-a permis sa isi dezvolte cunostintele astronomice incat au ajuns sa aiba calendare mai precise decat cele din lumea Mediteraneana si asemanatoare cu cele dacice. In baza calculelor matematice si ciclice, astrologii lor au „prezis” diverse alinieri de planete. Doua puncte sunt mereu aliniate si prin acele puncte trece o singura linie. Luna si Jupiter sunt mereu aliniate pentru ca formeaza un segment ! Dar cand trei puncte sunt aliniate este deja ceva special si ia nastere o eclipsa. Situatia se complica atunci cand ies la iveala alinieri mai lungi si mai puternice!

Cam asa este si in cazul nostru: pamantul si soarele nostru vor forma o mega aliniere cu centrul galaxiei (se va forma centura fotonica) Fotonii Centurii vor exercita o mare influenta asupra materiei terestre care se presupune ca va inversa campul magnetic al polilor. In concluzie materia si energia devin mai vulnerabile,dar mayasii nu au spus clar ca pe 21.12. 2012 se va termina viata pe pamant,ci doar ca VA INCEPE O NOUA ERA !!!(nu se poate traduce exact,dar in esenta se trateaza despre o schimbare radicala)

Din punctul meu de vedere 21.12. 2012 este o data prea mediatizata si intoarsa pe toate partile pentru castiguri materiale. Inversari de poli au mai fost,la fel si catastrofe naturale sau razboaie civile,civilizatii intregi au disparut si viata a fot la un pas de disparitie !

Nu vad unde este problema: viata poate sa dispara si sa renasca in multe parti din univers ! Dar probabil nu o sa se intample nimic, in afara de cateva zeci de masini incendiate de huliganii pusi pe scandal.

Melodia de azi: Vara de Vivaldi interpretata in cel mai dinamic mod cunoscut de mine!

3 gânduri despre „2012 si maya – Apocalipsa

  1. Pingback: Melodia Apocalipsei | Blogul Savoir Faire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s