Experiment verde-tropical cu nuca de cocos


 

Ehe, am discutat acum cateva postari despre cum se sparge mai usor o nuca de cocos.
In timp ce spargeam eu asa frumos nuca, mi-a dat prin cap sa nu o mananc, ci sa o las trei zile desfacuta in frigider ca sa vad ce se intampla.
Toata aceasta actiune avea un scop precis, caci eu imi pusesem problema ca nucile de cocos nu sunt cultivate la 1 km de casa mea, ci sunt exportate, probabil din Africa, Asia si India de sud.

Nuca de cocos

Nuca de cocos

 
Dar daca sunt exportate de la o distanta atat de mare, inseamna ca pana ajung in casele noastre pot trece mai bine de 2-3 saptamani, deci evident nu sunt proaspete.
Si daca nu sunt proaspete avem doua posibilitati mari si late:
– ori sunt imbuibate cu chimicale.
– ori sunt modificate genetic.
Deci cum o dai, parca nu te trage inima sa le mai mananci.
Au trecut acele trei zile si nu mare mi-a fost mirarea cand in loc de bucati albe de nuca de cocos, am gasit bucati de un verde tropical de nuca de cocos.
Pe mine ma ingrozeste ideea de a manca asemenea porcarii si realizez cu groaza ca lumea in care traim se duce dracului repede si cu pasi mari intru cat mai bine de jumatate din producia mondiala de fructe si legume este modificata genetic.
Cealalta jumatate oscileaza intre fructe si legume cultivate pe un sol infectat sau fructe si legume sanatoase cultivate ca acum 3 secole cu balega si sapa de nea gogu’ pietaru.

In pozele de mai jos nu se vede prea bine pentru ca aveam lumina proasta, dar va garantez ca era un verde tropical al dracului de scarbos..

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Melodia de astazi este „I Want To Break Free” a celor de la Queen.

9 thoughts on “Experiment verde-tropical cu nuca de cocos

  1. Cel mai mare pacat este ca la noi agricultura este complet abandonata de catre oficialitati, si nu de azi de iersi ci de zeci de ani. Faptul ca avem un sol bogat, o clima optima, umiditate relativ suficienta, au determinat guvernantii sa considere ca oricum agricultura merge bine in atari conditii. Si uite asa bogatiile si potentialul agricol devin din avantaje dezavantaje. Usor usor agricultura s-a dus de rapa si suntem invadati de produse indoielnice, plastifiate, chimizate, etc. SI nu doar nuci de cocos sau banane, portocale, care oricum se importa traditional, dar pana si cartofi, rosii, ardei, ceapa sunt aduse tot de-afara. Trist.

  2. X_X Asa ceva…. Recunosc ca n-am mancat nuca de cocos decat o singura data in viata, dar arata bine :))
    Si, desi sunt de acord cu tine ca n-as mai manca chestii modificate genetic, cand vad bananele si portocalele, mai ca-mi vine sa le mananc pe loc :))

  3. Acum cativa ani am stat in fata blocului 3 ore, pe ceas, si m-am chinuit sa sparg o nuca de cocos primita de la un vecin care probabil vroia sa se amuze pe seama noastra. Ne-am prins urechiusele, nu ne-am gandit la nici o unealta speciala si am izbit-o de tot ce-am prins insa a meritat cu varf si indesat efortul.🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s