50 de ani de la moarte simbolului Marilyn Monroe


Pe data de 5 August 1962, adica astazi de acum 50 de ani, lumea pierdea unul dintre cele mai mari simboluri feminine din toate timpurile. In aceasta zi neagra, omenirea o pierde pe nimeni alta decat pe Norma Jeane Baker, cunoscuta sub pseudonimul „Marilyn Monroe” .

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

Nu se stie cu siguranta cine a fost tatal natural al lui Marilyn, cat despre mama sa suntem siguri ca a fost Gladys Pearl Monroe, diagnostigata cu schizofrenie. Marilyn a avut o copilarie grea, pana la 7 ani a stat in grija unui cuplu platit, iar dupa ce mama sa a fost diagnosticata cu schizofrenie, Marilyn intra in grija statului si intr-un al doilea moment o are ca tutor pe cea mai buna prietena a mamei sale, pe Grace McKee.

Marilyn Monroe ramane pentru foarte mult timp la orfelinat si la mai multe familii adoptive, unde este maltratata si abuzata in mod regular (lucru inca ne dovedit) Legenda Marilyn Monroe a fost o actrita,cantareata si model devenita faimoasa dupa celebrele interpretari din filmele Niagara, Gentlemen Prefer Blondes, The Seven Year Itch (Cand sotia este in vacanta) Bus stop si Some Like It Hot.

Poate cea mai celebra aparitie a lui Marilyn este scena cu fusta ridicata din „The Seven Year Itch”

Marilyn Monroe in The Seven Year Itch

In scurt timp Marilyn Monroe devine visul american al tuturor, mari si mici, femei sau barbati si nu-i de mirare ca Marilyn reuseste sa impuna propriul stil unei intregi natiuni.

De-a lungul carierei sale castiga mai multe primii Golden Globe (printre care si premiul pentru cea mai buna actrita din lume), doua premii BAFTA, un premiu David di Donatello si 7 premii Laurel Awards.

Despre moartea ei nu se pot spune prea multe lucruri certe, dar cele mai faimoase ipoteze sustin ca Monroe ar fi murit din cauza unei supradoze de medicamente, dar foarte sustinuta este si ipoteza ca Marilyn ar fi fost ucisa din ordinul fratilor Kennedy, care se considerau amenintati de eventualele lucruri pe care amanta lor, Marilyn le putea face.

Dupa moartea sa, Marilyn Monroe a fost recunoscuta ca un icon al culturii pop si asa cum spunea Marlene Dietrich, Marilyn Monroe a fost primul Sex Symbol. In 1960, lui Marilyn Monroe ii este dedicata o stea la Hollywood Walk of Fame, iar in 1999 Marilyn Monroe este proclamata cea mai faimoasa a sasea actrita din istoria cinemaului.

Melodia de astazi este „I Wanna Be Loved By You” interpretata de Marilyn Monroe in filmul Some Like It Hot

4 gânduri despre „50 de ani de la moarte simbolului Marilyn Monroe

  1. Pingback: Cele mai frumoase femei din toate timpurile/ The most beautiful women of all time | Blogul Savoir Faire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s