Despre daci


Eu sunt un devorator de documentare si nu pot decat sa ma bucur cand am ocazia sa urmaresc cateva documentare romanesti.
Lasand la o parte vocea pitigaiata a tipului din primul documentar si de faptul ca documentarele sunt gandite sa induca un strop de enigma, eu zic ca sunt facute bine si se intelege foarte clar mesajul pe care autorii vor sa il transmita.
Am sa incerc sa reduc esenta documentarelor intr-o propozitie:

Limba dacilor si a romanilor este posibil sa aiba acelas „stramos”.

Adica se stie ca neamul getilor(dacilor) este inrudit cu neamul elenilor(grecilor) si ca din neamul grecilor,al sabinilor si al etruscilor ia nastere neamul latin.
Ceea ce au descoperit tipii din documentare, in mod indirect evident, este ca latina clasica ar fi avut multe in comun cu limba dacilor si tocmai in acest fel se explica de ce limba pe care o vorbim noi acum a ramas aproape inalterata.
In acest fel se mai explica si de ce romanii au reusit sa impuna cu atata usurinta dacilor propria cultura , dat faptul ca romanii nu erau uniform extinsi pe teritoriul Daciei si nici nu o puteau controla burocratic in intregime.
Cam atat cu vorba ca risc sa va incurc mai rau !
Vizionare placuta va urez !


Reclame

6 gânduri despre „Despre daci

 1. Cred că aceste informații vor interesa cititorii site-ului dv. și sper să îi bucure.

  Fiind un admirator al dacilor și al tradițiilor lor, am descoperit, poate nu întâmplător, Legile Belagine ale dacilor și înaintașilor lor, iar mai apoi Divina Carte. Am rămas foarte surprins să constat că adevăruri divine ale Divinei Cărți se regăsesc în acest cod de conduită al strămoșilor noștrii. Implicațiile acestei legături sunt extraordinare:
  • Ambele au sursă divină, lucru de care nu m-am indoit niciodată
  • Divinitatea ne dorește și ne-a dorit mai aproape de idealurile umane, de evoluția spirituală reală
  • Există un mare proiect divin, cu o continuitate în timp ce se întinde pe multe mii de ani ce include și populația acestor teritorii
  • Legile belagine sunt perfect valabile în timp, forma lor a fost gândită pentru a fi înțeleasă de oamenii acelor vremuri
  Acest articol îl puteți găsi la adresa http://semiomroman.blogspot.ro (Legile Belagine și Divina Carte). Divina Carte este carte de revelație scrisă de inițiatul român Gheorghe Olteanu. Numele lui Deceneu apare în câteva rânduri în cadrul cărții, având o însemnătate deosebită, alăturarea sa altor inițiați ai umanității! Nu încerc să fiu misterios, pur și simplu nu pot oferi mai multe detalii din motive explicate în cadrul articolului și al blogului.

  Acest mesaj nu este un spam, Divina Carte nu mai poate fi achiziționată acum.

  • Bonjour.
   Nu o sa stau sa iti raspund cu fraze alese ci ma voi rezuma la a afirma ca ti-am vazut blogul si am dedus ca faci mai mult decat o simpla cauza pentru aceasta Divina Carte.
   Intr-un fel se poate spune ca este o forma de fanatism, iar eu te sfatuiesc sa nu mai scri „Carte Divina” cu majuscule penntru ca aceasta carte, oricat de metaforic ne decidem sa vorbim, ea va ramane mereu o carte, adica un obiect.
   Nu vreau sa iti insult ceea de ce tu esti cert, dar vezi ca multe lucruri spuse acolo oscileaza intre aberatie si non logica.

  • Nu-i dubiu ca ne tragem din daci, dar trebuie sa intelegem in ce masura am fost influentati si de popoarele precum romanii, caci e inutil sa spunem ca nu am fost deloc influentati.
   salut, numai bine.
   p.s apropo, „salut” e de origine romana si are o traditie legata de latina vulgara care se intinde pe toata durata evului mediu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s