Poligamia: o cultura, o mentalitate, o societate


Poligamia(casatoria cu mai multi indivizi,barbati sau femei) este o antica practica matrimoniala comuna multor religii. In majoritatea statelor odierne,poligamia sau formele ei sunt aspru pedepsite,dar exista si state unde acest lucru este perfect legal si destul de incurajat (China,Islam,India) si foarte practicat in America,dar fara o sustinere legala foarte solida. Poligamia este de 3 feluri:

  1. Poliginia: un barbat se casatoreste cu mai multe femei.
  2. Poliandria: o femeie se casatoreste cu mai multi barbati.
  3. Casatoria de grup: Mai multi barbati se casatoresc cu mai multe femei.

In cultura greaca si cea romana,poligamia a fost acceptata practic de anumiti indivizi,dar nu a fost niciodata recunoscuta ca forma legala de casatorie. In Islam,Allah ii spune lui Muhammad ca barbatul poate avea de la una pana la patru sotii; in acelas timp barbatul are obligatia sa respecte contractul si sa intretina toate nevestele si copiii. De obicei barbatul cere acordul familiarilor lui/ei pana sa se recasatoreasca.

Familie Mormona

Familie Mormona

In lumea crestina,poligamia a fost acceptata initial intru cat in biblie nu se interzice acest lucru. Numai intr-un moment ulterior a fost reevalutata si pedepsita moral. Interpretarea a fost urmatoarea: daca Dumenezeu ar fi vrut sa existe poligamie ar fi facut mai multi Adam si Eva. Acest lucru este foarte eronat pentru ca este doar o interpretare cu scopuri rautacioase si materialiste. In biblie(opera corupta si controversata) nu se mentioneaza ca poligamia este o nelegiuire,dar nici nu este vizibil incurajata.

Practica poligamiei devine cunoscuta in a doua jumatate a secolului 19 din pricina Mormonilor(Biserica lui Iisus(Isus) si a sfintilor din ultimele zile) si da nastere multor povesti la limita macabrului mentalitaii Europene.

Mormonii sunt considerati o ramura a religiei crestine si in acelas timp sunt considerati adeptii unei religii de tip protestant. Ei nu se regasesc in aceste doua denumiri si prefera sa se izoleze(metaforic) de crestini si protestanti.

Societate izolata de mormoni – Femei si copii

Aceasta insuratoare de grup,de obicei intre indivizii unei mici societati izolate duce inevitabil la producerea bolilor genetice si slabirea sistemului imunitar. De obicei Mormonii sunt vazuti ca o latura negativa a societatii si in special poligamia este privita cu scarba si dispretuire. Eu sunt de parere ca fiecare om are dreptul sa faca ce vrea ,atata timp cat o vrea el si nu i se impune acest lucru prin politica,religie sau spalare de creier. Nu spun ca poligamia este un lucru negativ asa cum nu spun ca este un lucru pozitiv. Afirm doar ca poligamia practicata responsabil(acceptand ajutor medical si evitand izolarea) poate sa reduca drastic bolile si celelalte probleme pe care poligamia clasica nu a fost in stare sa le accepte.

Melodia de astazi:

La donna è mobile

Qual piuma al vento,

Muta d’accento – e di pensiero.

Sempre un amabile,

Leggiadro viso, In pianto o in riso, – è menzognero.

È sempre misero

Chi a lei s’affida,

Chi le confida – mal cauto il core!

Pur mai non sentesi

Felice appieno

Chi su quel seno – non liba amore!

„La Donna È Mobile” este piesa din ultimul act al celebrului Rigoletto al lui Giuseppe Verdi. Melodia prezinta personajul Ducelui de Mantova interpretat de MARELE Luciano Pavarotti.

Ducele este un personaj afurisit si prepotent care priveste femeia ca pe un obiect lipsit de putere si de personalitate. „Muta d’accento – e di pensiero.”

Aceasta mentalitate maschilista este izbitor de asemanatoare cu cea a Mormonilor extremisti si sunt de parere ca este cea mai potrivita pentru post.

Reclame

2 gânduri despre „Poligamia: o cultura, o mentalitate, o societate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s